Far ut till stallet nu

Ska ut, antingen rida eller gå promenad.

Goda nyheter :)

Är sjuk idag igen, håller säkert på att få svinis eller något sånt. Men Matilda skickade nysss ett sms och sa att Sacke var helt ren :) Så jävla bra alltså! :D


Länge sedan nu

Tänk er att där hade vi inte ens börjat galopperat där:) Och snacka om att det bara var spring spring, haha lika pigg som vanligt :) Fasst nu är han mycket lydigare och brukar för de mesta försöka hålla sig till mitt tempo :)

Haha, såg vad fet han var.Å jag tycker han är tjock nu liksom? Han var ju som en köttbulle :-)


Sacke

Han är fortfarande halt, men han ser ren ut i skritten ialla fall! sen syns hältan i traven men inte så mycket. Det är ett till steg åt rätt håll :) Hoppas han är hälta fri snart bara :)

Jag och Sacke vill hoppa nu!



Å, kommer ihåg sist vi hoppade! Första gången han hoppade 90 cm (inte hoppad så mkt), han hoppade över utan att ens tveka. Helt ärligt hade jag ett leende under hela passet, det är en sån känsla att hoppa honom. Det går alltså inte att förstå, han tar liksom i med hela kroppen och aa, de är obeskrivligt.. Å han är så go min halta lille ponnyskrutt!


Pessoa och forestier

Testade två sadlar på Sacke idag, dom låg som jag förväntat mig ;)

Pessoa Legacyn: För smal å i bakvikt, men låg fint efter ryggen :)


Forestier: För smal och i bakvikt, lite för rak.. Måste även tillägga att denna sadel är grymt skön, underbar! Pessoan var dock väldigt skön att rida i då man travar. Man får jättefint stöd och får stadiga skänklar av den.

Jacson legano: Ligger bra anser jag, jämt tryck efter bossorna och vid bogen, den ligger i jämnvikt och han och jag trivs i den. Minus för att den är lite smal i tunneln, vill helst ha den bredare.



Fråga: Hur anser ni att dessa sadlar ligger?
Vad har du för sadel och vad har den för fördelar/nackdelar?

Blir galen nu

Åhh, blir galen! Klarar inte av att Sacke ska vara halt igen.. En bra sak är att det inte är samma ben som sist. Men liksom, att inte veta vad det kan vara gör mig galen.

Han är ju inte min än heller så jag bestämmer inte om han ska till vet. eller inte. Men min magkänsla säger att det inte kan vara en inflammation heller, det har gått alldeles för kort tid och för lugn/korrekt ridning för att det skulle kunna orsakas..
Men det är så konstigt, för jag longerade han på fredagen och han rörde sig rent i alla gångarter å sen på lördagen är han halt, och det har hållt i sig enda tills nu. Visst, det har blivit bättre men det finns fortfarande en hälta där och det oroar mig jätte mycket. Hoppas verkligen han är bra innan lördag <3

Riktigt pigg häst som knycker på naken och struntar i resten ;o ;)


Red..


.. denna snygging idag. Skrittade mest och tränade att ställa honom mycket, gjorde lite framdelsvändningar som han blivit super duktig på, några steg skänkelvikning och ryggningar. Han blev väldigt mjuk att ställa i slutet så de var kanon, ska fortsätta träna honom på det hela så sen sitter det nog kanon! Framdelsvändningarna gick kanon, skänkelvikningen gick bra de steg han förstod men han är ju bäbis ( nästan, haha han känns som en i psyket ifl). I ryggningarna var det lite problem, han småstegrade, försökte springa iväg och tyckte det blev jobbigt. Men han kom ned på rumpan jätte bra de stunder han var lugn ifl och det var det som var tanken med det hela :)
De va kul å rida igen ifl, haha men fick ta hjälp av pallen upp ;-D haha.

Sacke haltar fortfarande, blir galen. Men det var ännu lite bättre idag. Om de inte går bort innan lördag får han väll åka på utredning :/

klippning

Snart är det dags att klippa pållarnas pälsar igen, inget som jag ser fram imot med tanke på hur jobbig Sacke var sist..  Han ska helklippas denna gång också så de lär ta tid!

Hur klipper du din/dina häst/ar?


Ska fara ut till stallet snart..

Föressten, Sacke var mycket bättre i benen igår! Dock inte helt bra men en klar förbättring.

Ska som sagt åka ut och kolla honom nu, tänkte ev. försöka rida Tian lite idag. Men vet inte om det kommer gå, men kan ju prova iallafall!

Dåligt uppdaterat..

pga. att jag haft så ont i ryggen/svanskotan, har haft svårt att sitta på dator stolen xD haha.
Men vi börjar med
Måndagen
: Kom till stallet vid kvart i 8, hälsade på Sacke och kände igenom benen = Inte varm eller svullen någon stanns. Men när han fick springa i padocken var han fortfarande halt, men dock markerade han mindre än sist. Han fick gå kvar inne i padocken så jag fixade lite mat och vatten till honom.

Sedan kom Matilda, som skulle hoppa i ridhuset. Vi drog dit och hon red fram själv först. Sen hjälpte jag henne lite :) Hon har fått jätte fin galopp nu, superbra! Hon hoppade en tvåkomb. med lågt A hinder och högre B hinder.  Hon hoppade några språng på 120 cm  och det gick superbra, Tatiana hoppade kanon! Måste filma på henne nån gång när hon hoppar och lägga upp här, hon har verkligen bra teknik alltså!
När jag såg dom hoppa blev jag så himla sugen också! Var så länge sedan jag hoppade nu, så jag skulle få hoppa några språng på henne.

Kände på henne i 5 minuter först och red sedan an mot hindret som vi hade sänkt ner till 100 cm. Tatiana drog lite åt höger och jag kände att det fanns en risk att mitt ben skulle dra in i hinderstödet. Så jag fick styra upp henne till vänster men hon styrde dock inte, utan de var bara jag som gjorde det, haha. Ifl, Tatiana överhoppade sig, och med hennes teknik är det inte speciellt lätt att hålla sig balanserad då. Jag vet helt ärligt inte vad som hände men jag for till vänster rätt upp i luften, gjorde en volt och landande rätt ner på ryggen.

De känns lite pinsamt att berätta det för nu tror ni nog jag är as kass, men jag vet helt ärligt inte hur de där hände :o Jag har aldrig ramlat av sådär förut och har ju varit med om hästar som överhoppat sig på högre höjder lixom :p De måste varit att ja var påväg åt vänster å hon åt höger. Aja, känner mej KASS ifl, haha men får skylla mig själv som vill rida andra pållar än min egen.

Tror i alla fall att jag har fått en spricka i nått ben brevid svanskotan, har förjävla ont alltså :p





Tisdagen:
Åkte in till equeen vid 11 och fixade en svanskappa, sen vidare till stallet. Tog in Sacke och testade igenom sadeln enu en gång, jag tycker faktist den ligger riktigt bra! Men jag blir så osäker när jag får stolsits i den, men de får jag alltid när jag rider Sacke, oavsett sadel.. Lämnade Sacke inne i boxen sedan så han fick vila benen lite till. Testade en sadeln på Millan också och den låg i framvikt. Sen kom Matilda till stallet och vi åkte till equeen igen för vi skulle kolla på Sadlar till Tatiana. Vi tog med oss en Pessoa legacy och en forestier och provade dom på henne. Pessoa legacyn låg jättebra på henne, jämnvikt, bra efter ryggen och inte ett ruggat hårstrå efter ridningen och matilda gillade den också! Forestier sadeln red hon aldrig i utan vi testade den bara på ryggen och den såg bra ut också! Men tror hon blev kär i legacyn :) Millan stog dock inne så jag la på forestier sadeln på henne och den låg väldigt bra alltså! Men hon blev aldrig riden i den så den kanske glider frammåt som de flesta sadlar gör.. Sen bytte jag täcken på lillbusen och släppte ut honom sedan :)


Du är bäst, jag älskar dig

Det är svårt att förstå..
För han är mer än du ser, han är allt


Ny header!

Ny header är på gång nu, och denna gång ska jag vara nogrann ;)
Kommer även firra bakrunden ikv eller ngt innan fredag :)

Vad har du för mål?

Vad har du för mål inför 2010 med din/dina häst/ar? Vad var dina mål under 2009?

Jag har bara haft honom som min i en månad, så jag har inte någon stor lista över mål precis ;)
Men de målen jag har tills årskiftet är:
* Skänkelvikning  [ Avklarat ]
* Bakdels vändning
[ Avklarat, behöver dock slipas lite till ]
* Framdels vändning
* Kunna ställa sig åt både höger och vänster
[ Avklarat ]
* Kunna galoppfattningar flytande

Det är mycket grundläggande arbete vi jobbar med. Något som jag anser är viktigt att en ridhäst kan. En häst som flyttar sig för skänkeln är det mcket, mycket lättare att kommunicera med än en som inte gör det. Det är väldigt skönt att Sacke är lätt lärd, allt går in i huvet på honom på en gång. Men det är ju som sagt inte bara en fördel, han har ju även "lärt" sig att stegra på slutet, men det håller han faktist på att sluta med, sköönt :)

Nu ska jag berätta målen inför 2010 :

* Galopp ombyten
* Arbeta i bra form i alla gångarter
* Samlad och ökad galopp
* Hoppa bana 100cm hemma
* Debutera 90 cm på tävling
* Öpnna & sluta





Som sagt, var är dina mål?

Har inte orkat uppdaterat något

Har sovit hela dagen typ, därför jag inte skrivit ngt idag.

Men jag följde med dom andra till ridhuset idag ändå ifl! Tränade först Matilda och Tatiana och det gick jätte bra för dom! Matilda har verkligen fått till hennes galopp som den ska vara nu! Kort och energifull! Det var jättekul att se att det gått så frammåt med just galoppen! Matilda, du var jätte bra på att ta instruktionerna snabbt och rätt idag! Jag såg verkligen hur mycket du fokuserade till 100%, jätte bra! Fortsätt så:D

Sen hjälpte jag Jullan med Tian en liten stund, hon håller ju på utbildar honom och körde fast lite med ställningen. Jag försökte hjälpa henne där men ibörjan gav det inga specielle resultat, fick hoppa upp och känna lite på honom för att försöka komma med tips och jag förstår verkligen varför hon tycke han var jobbig att ställa. Han blir lite frustrerad när man ger honom hjälper som han inte förstår. Det enda som funkade var att höja upp innerhanden och ge efter så fort han ställde sig, både jag och Julia kom fram till det. Han kommer nog bli lätt att ställa bara han förstår vad han ska göra :)

Aja, nu kommer det några bilder sen idag som jag fotade!
Tatiana och Matilda :







Fan också :(

Igår (fredag) longerade jag Sacke, han var väldigt duktig och skötte sig jätte bra nästan hela tiden. Han både travade och skrittade på jätte fint. Sen har han svårt för att galoppera på volt än så länge. Men han gick ifl rent, ingen hälta alltså.

Sen skulle vi träna i ridhuset idag, såg fram imot det jätte mycket eftersom det mest har blivit utritter nu på sistonde.
Men imorse när jag hämtade in honom från hagen såg han halt ut. Tog in honom i padocken för att se hur han rörde sig utan täcket och visst haltade han allt:/ Både i traven och skritten, speciellt i minskad trav och ökad skritt. I ökad trav markerade han nästan inget. Men det är inte samma ben som förra gången i alla fall, de är ju tur..

Det är ju väldigt lerigt i hagarna så chansen att han halkat och sträckt sig är ju rätt stor. Hoppas inte hovarna krånglar igen bara, för en ponny som har så känsliga hovar kan det bli mycket problem med :/ Tror inte heller det skulle vara någon inflammation eftersom han blivit riden så lugnt.. Men som sagt gick han helt rent i fredags.

Får hoppas på det bästa nu när jag äntligen hittat en ponny som är perfekt för mig, trodde aldrig jag skulle vilja ha någon annan än Timon ju. Men Sacke är så speciell, en på miljonen <3 Jag vill verkligen ha honom men det är svårt om han får små skador ofta.. :/

ogogx


Hur fan kan detta vara tillåtet?

Hur fan kan detta vara möjligt? Hur kan ens man vilja utsätta ett djur för sånt plågeri?
Det är så grymt sjukt, rent av förjävligt. Jag hoppas, VERKLIGEN att han som fick hästen över sig fick riktigt, riktigt ont.

 


Usch vad jag känner mig elak nu..

Har bestämt mig för att låta Sacke vila idag igen.. Det är så himla mörkt ute och sen regnar det också. Jag har miljontals prov typ som jag måste plugga till också. Jag känner mig jätte dum mot honom men han bryr sig nog inte . Vi får ta igen det näste vecka då jag ska vara hos honom under dagtid hela veckan ! Då ska vi trimma i ridhuset, busa i skogen och mysa! :)

Ska även rida min kompis ponny 4-5 dagar och tänkte ev. köra igång lite med Dobban! Han ska ju nämligen börja ridas in snart så jag tänkte börja longera och tömköra nu vid 2,5 års åldern. Det skulle bli kul med enu en utmaning! Dock kommer jag inte köra igång med uppsittning förns till våren om jag nu blir hans inridare.


Här kommer det lite bilder på Dobban sen förra vintern :



Ser ni vem den lilla busen är lik? ;o


Rida utan hjälm, vad tycker du?

Det finns sjukt många åskiter om att rida utan hjälm. Bland annat får man höra att folk tycker det är fult, snyggt, ser oprofsigt ut, farligt, korkat osv.

Själv tycker jag att det är rätt snyggt faktist, men det är dumt att inte ha hjälm på sig. En hjälm kan skydda så hemskt mycket och det är en lätt sak att använda dagligen.
Men jag förstår att dom som ska upp och rida på en häst i 10 minuter som har glömt hjälmen i stallet eller något sånt struntar i den.  I sånna lägen gör jag också det, men aldrig annars. Visst, en olycka kan inträffa på dom 10 minuterna lika gärna som på en timmes ritt, men det handlar nog mest om lat heten och inbillningen att det aldrig skulle kunna hända mig

Visst, det finns folk som säger att dom aldrig ramlar av för att dom är så pass rutinerade. Men det kan lika gärna vara så att hästen går omkull och du hamnar med huvudet i kläm, det är sånna gånger en hjälm kan rädda liv.

Vad tycker du om att rida utan hjälm, varför?


Det blir nog ...

GPA:n, blir den "vanliga" modellen. Tycker den är absolut snyggast!

Skynda er att kom med nackdelar ang. hjälmen så jag inte gör ett dåligt köp :)

 

 

 


Dagens pass

Tränade i padocken idag, på en väääldigt pigg ponny . Han ville inte skritta alls i början utan taktade bara och försökte gå in i trav. Men efter ett tag blev han lite lugnare, han skrittade ju i alla fall :) I traven rusade han jätte mycket i början, men efter en stunds travande blev han väldigt mjuk och fin vissa stunder. När vi gick ner tillbaks till skritten igen var den underbar! Han gick i form rätt så stadigt för första gången på en månad ungefär :)

Han var alltså superfin idag, <3


Sacke

Idag fick Matilda ta hand om Sacke, hon skulle ut å gå me han en bit om hon hann också :)
Jag hnner tyvärr inte rida honom idag :/
Känns igentligen inte så bra med dubbelvila eftersom han blir så jävla pigg då.. Men så får det bli ..

Min kung ponny <3


Blir så less

Den där jävla headern är ASFUL! Ser om som att den är gjort på paint. Haha, men ni får stå ut ett tag, orkar inte göra en ny nu ;)

Färgade stigbyglar

Något som jag tycker är grymt snyggt är färgade stigbyglar och sporrar. Speciellt Jin modellen, men dock tänker jag inte köpa dom. Liksom, 2500 kr på ett par stigbyglar ? Nja, inte så sugen på att lägga ut så mkt för en sån liten grej.

Visst om de hade varit jätte stor skillnad mot för ett par vanliga, men det tror jag inte att det är.
Om jag gemför tex. ledande och "vanliga" stigbyglar så tycker jag inte att det är sån stor skillnad, förutom priset. 
I det fallet tycker jag det kan vara okej att köpa ledande, eftersom man kan hitta sånna för runt 500-1000 kr vilket är okej.

Men ifl, ljusblåa stigbyglar och sporrar ska inhandlas. Men det blir inte jin modellen .



Glömde..

Glömde skriva den största motgången vi hade i dag. Det var att Sacke var väldigt stark och la tungan över bettet. Ska testa rida med nosrem på måndag ( rider utan nu ) för att se om han de blir bättre. Det blev också bara skritt och trav idag eftersom han galopperat två pass på rad nu. Nästa vecka fortsätter vi att ta det väldigt lugnt också!


:D

Jag har nog världens roligaste ponny! :D Fyfan va pigg han var idag, as roligt. Han var också gryyymt stark idag, de blev lite jobbigt faktist, han har aldrig varit så stark som idag. Vi tog lite galopp idag också å de va super kul tyckte Sacke, han la av nå bockar men de va okej eftersom de va av glädjen :) Sen när vi stod still så var han hyper, och när jag drev in han i skritt så vet ja fan inte va han gjorde haha, han typ stegra och hoppade iväg och försökte springa iväg sen den busen, haha man kan ju beskriva han som pigg pigg pigg ifl :) Han stegrade några gånger idag igen, men de var bara små höjder. Synd att han lärt sig det nu bara.


Skulle inte vilja sätta mig på den där ifl..


Yes :D

Har nästan 100% säker stallplats uppe på Nordvik nästa år, gött som fan !:D
Så förmodligen flyttar jag och Sacke upp dit då;) Och ofc flyttar Julia och Tian med :)

Enda nackdelen me att ta med pållarna dit är väll att de är fullt med kossor där, de är inte deras favoriter om man säger så ;)


puss på gos ponnyn <3


Charles owen eller GPA speed air?



Båda är grymt snygga, men jag gillar nog GPA:n mer. Den är så jäkla dyr bara, de är ju trots allt inte jag som kommer betala så jag får se vad mina föräldrar tycker. Men jag hoppas på en GPA men blir inte missnöjd om jag skulle få en CO heller :)

Nån som vill ge ngt tips på för å nackdelar?


Haha, jag orkar inte..

Jag orkar seriöst inte fixa till designen å allt som behöver göras. Måste ta lite snygga bilder på Sacke först också har ja bestämt. Har ju inte uppdaterat något heller, men de ska ja faktist börja göra! Lär bli jävligt roligt att läsa om något år.

Kan ju börja med att berätta hur Sacke varit i veckan. Han har stått på bakbenen rätt mycket tyvärr, han började med att göra det i protest när han inte förstod att han skulle flytta sig för min skänkel. Sen lärde han sig att det var ganska lätt att göra så för att komma undan just för stunden. De är ju inte bara fördelar med en lättlärd häst xD
 Sen har han varit hyper pigg nästan hela tiden, fasst endå har han varit lydig. Men i onsdags gick han så jävla fint alltså, vi travade runt travbanan och han var jätte stark ibörjan men sen efter 30 meter typ bara släppte han helt. Han var fortfarande pigg men blev alldeles lätt i handen och gick i ett sjukt bra tempo med super fint steg.
Det var liksom inte samma heta dragiga ponny som jag är van vid :o Han hade ju så klart bjudningen men han väntade verkligen på mig. Vi galopperade också första gången sedan vilan, han hade skit fin galopp och blev jätte glad över att få springa :)

sacke
älskar min ponny bus <33


Alltså shit,

Allt ser förjävligt ut här på bloggen :p Ska ta tag i allt under helgen och fixa en snygg design + att allt ska se bra ut, som det verkligen inte gör nu, haha. 
 
Det har börjat snöat här nu i alla fall, efterlängtat! Nu kan man se något när man är ute och rider om kvällarna, och det blir oftast mycket mjukare underlag så man kan även trimma i padocken under de dagar det är upptaget i ridhuset. Aja, ska nog dra ut till Sacke nu och rida lite i padocken. Han är nog pigggg eftersom han vilade igår igen :) Haha, men det gillas ;)

Sen funderar jag på att köpa ett nytt vintertäcke, vet inte vilket än men det måste i alla fall ha en hals. Kom gärna med förslag :)


Dett var ju jätte gulligt, Sackes färg också :)


Ska ut snart..

Ska snart ut till min lilla tok ponny, hoppas han sköter sig idag. Jag hatar för övrigt att det ska vara så mörkt om kvällarna, blir jobbigt att rida då tycker jag så länge man inte rider i ridhus/belyst bana.. Aja, hoppas som sagt att han sköter sig!

_________





Föressten, vist är dessa snygga!? Jag har hört att dom inte ska se lika klumpiga ut irl heller :)

RSS 2.0