Jacson ATH rock


Gillar denna hjälm! Synd att designen är så kopierad från GPA speed air, dock var det en snygg kopia.
 Den kosstar inte alls mycket heller, finns att köpa för runt tusenlappen. 
Jag är dock inte för kopior så mycket men denna var faktist snygg :)


Ponnyerna

Nu kommer jag berätta lite info om några hästar jag valt ut. Alla är inte med eftersom många inte har varit så speciella för mig. Så, jag börjar skriva om min nuvarande och går bakåt i tiden.

Tsarko f.2004 
sackeogogx
D-ponny ca 145 cm. Hoppar med väldigt fin teknik och river sällan. Het ponny som kan bli något svårriden .
Sacke som han kallas har varit riktigt tuff att hantera, han blev inriden vid sen 4 års ålder då han inte accepterade att ha någon ryttare på ryggen. I februari 2009 började jag hantera honom från marken och fick till slut sätta mig upp på honom och sedan har det bara gått frammåt. Det var tänkt att jag skulle köpa Sacke då men jag valde att satsa på Timon istället, vilket tyvärr inte gick vägen (Ni får läsa mer om detta sen). I Juni och Juli 2009 var Sacke utlånad och vad jag förstår så blev han inte riden så väldigt mycket under dom månaderna. När han kom tillbaks i Augusti fortsatte jag att träna och utbilda Sacke eftersom jag skulle ha honom som försäljnings ponny. Nu i oktober 2009 har jag och hans ägare kommit fram till att jag ska få ha honom på foder för ev. köp eller senare försäljning.


Timon f. 2004

Runt 148 cm, stora luftiga gångarter och känns som en häst att rida.I princip helt okomplicerad att ha att göra med. Kan vara något svår att rida tills man hittat knapparna, man måste lära sig hur han vill bli riden för att få ut det bästa av honom. Jag har även ridit in och utbildat honom. Jag vet inte riktigt hur men vi har lärt varandra nästan allt vi kan, haha. Båda har gått från typ noll till dit vi är idag. Visst han är inte den enda hästen jag lärt mig något av men ungefär 70 % i alla fall! Första gången jag träffade Timon var han runt 1,8 år och redan då blev jag kär i honom. Vi har tränat rörelser som finns i LA program och några få som finns i MSV, dock är inte allt perfek. Sen har vi tränat hoppning på LB nivå och hoppat några enstaka LA nivå.
Jag har haft Timon på foder men han är nu inte min längre då det har varit några intresserade av att köpa honom och jag känner att jag vill ha en mer komplicerad häst så det blir bra med Sacke för mig ..


Bellkhan f. 2002

D-ponny 147cm. Väldigt pigg och älskar att hoppa, visade även en stark sida för dressyr de sista månaderna.
Denna ponny har jag lärt mig otroligt mycket av. Jag vet inte hur pass utbildad han var innan jag började träna honom på riktigt, men då jag red honom började rida honom vintern 08-09 kändes han som en bra grundriden ponny. Han utväcklades enormt våren 09 och blev till en helt annan ponny! Han var helt underbar att rida.
Vi tränade dressyr på lb och smög in på la nivå lite. Hoppade enstaka msv hinder på träning och upp till la nivå på bana. Bellkhan såldes sommaren 09 och bor nu mera i enköping och tränas och tävlas av en 11 årig tjej!

Roggin f.1997 (?)

Måste ju bara ta med denna lilla charmiga islands valack som jag red ett tag för ca 3 år sedan. Han var en typisk skogsmulle häst som jag red runt i skogarna med, hoppade över natur hinder utan större krav! Dock visade han mig att islandshästar kan vara riktigt duktiga på att hoppa, vi hoppade upp till hinder på 125 cm. Eller ja, på den tiden hoppade väll han mest själv och jag åkte med :) Haha, den var en jäkligt charmig ponny som sagt!





Design

Den är inte klar, allt krånglar så det kommer nog se förjävligt ut här ett tag;) haha

Ny blogg

Nu tänkte jag börja "häst blogga". Jag älskar att berätta vad jag gjort med mina hästar. Eller ja, prata om allt som har med hästar att göra överhuvud taget. Jag kommer inom kort tid berätta lite om några ponnyer/hästar som jag hållt på med en helt del, kommer dock inte berätta om alla eftersom att jag tycker att många inte har varit så speciella för mig.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0