Pussgurkan, haha



Haha ignorera kommentarerna :D Men visst är han söt?

Snygg ponny

Såg en riktigt fin ponny på youtube, måste lägga upp filmen här. Hoppas det är okej för "ägaren" att jag lägger upp här, säg till annars!


källa: http://www.youtube.com/user/christinekwarnmark

Gårdagen

Följde först med Matilda när hon tävlade med Tatiana. Det var första gången dom tävlade i ridhus och med tanke på det gick det väldigt bra :) 0 fel i första klassen och 4 fel i andra i omh :)

Sen drog vi tbx till stallet, städade undan .  Sen var det ut och rida med Julia och Tian. Det blev skritt med några travsteg och det gick jätte bra. Han vart lite cp på ängen bara :) Haha, han ville springa men fick inte. Och när man inte får som man vill ska man stegra tycker Sacke, men de räckte med en gång och sen gav han upp:)
Han har blivit så duktig på att pussas lill pojken :D Måste få in en film snart men sladden till mobilen är borta:p
Men det kommer:D

Frågor

DIN HÄST
Namn: Tsarko, Sacke
Född: 2004
Kön: Vallack
Ras: e. tarasov/ u: rajzna
Färg: rödblack
Tävlat med dig: inte än
I framtiden: Vill vi ha det roligt, tävla och träna hoppning. Träna dressyr självklart också :)
Hur många rosetter; 0
Hur många 1a rosetter: 0
Hur många segertäcken: 0
Hur länge har du ridigt: 8 år kom jag fram till igår trorja, haha. Har nog ingen koll längre. eller a, snart 8 ifl :)
Hur många hästar har du ägt: 0
Har du tävlat någon annans häst: japp
Högsta procent du ridit på i dressyr och vilken klass det var: aldrig startat dressyr och det kommer aldrig hända heller :)
Högsta hoppade hindret: 125 typ :)

VAD HAR DU FÖR...
Hjälm: Nån som jag och Julia delar på sen har jag en crw men den hartar jag så in i, fulaste som finns typ. Ska köpa en Charles owen eller GPA snart :)
Stövlar/skor: Två par hh stövlar, ett par graninge, ett par crw vinter, ridskor
Sadel:
Jacson legano
Träns: capone, å några mer
Transport: -
Stalljacka: flera stycken, en ljusblå, en mörkgrön en softshell grå å en WORK grå/svart
Ridbyxor: blåa,gråa,rutiga är dom jag använde, men har ett par beiga nån stans också.
Tävlingsschabrak: Lamicell ljusblått, ska köpa john whitaker eller GG till 2010 : )
Skäck eller brun: skäck
Stövlar med snörning eller Stövlar utan snörning: Beror på hur stövlarna ser ut, vissa är riktigt ful med snörning och vissa utan.
Ponny eller Häst: ponny ofc :)
Hoppning eller Dressyr: hoppning
Ridbana eller Ridbana: haha va?
Trav eller Galopp: beror på, men jag gillar mest galopp
Brunt täder eller Svart läder: läder? Brunt trorja
Pessoabett eller Kandar: KANDAR
Spån eller Torv: Spån
Kyra K eller Kingsland: Kingsland ;)

OM DIG
Vilken klubb tävlar du för? tävlar inte för ngn, men under 2010 blir de väll antingen färsta eller njurunda
Vad heter din tränare? no name, haha
Tycker du han/hon är bra? -
Har du någon förebild inom ridsporten? a, jullan lätt! haha, nej de har ja inte
Styrkor inom ridningen? tänker nog rätt snabbt så för de mesta hittar jag lämpliga lösningar snabbt. Har lätt för att få igång sega hästar, denna "styrka" är dock inte så bra att ha på pigga kusar xD
Svagheter? jag är för "pigg" för pigga hästar igentligen, mina händer är lite efterblivna också, haha.
Tycker du själv att du rider bra? Det beror på vad man räknar som bra, men helt ärligt klassar jag mej själv inte som dålig. Det låter så jävla skrytigt att säga men jag tycker faktist inte att jag rider dåligt. Jag har lärt mig en del under den tiden jag utbildat pållarna. Men jag har självklart mycket,mycket kvar att lära mig, man blir nässtan aldrig fulllärd inom den här sporten
Beskriv din drömhäst! Het, dampig, hoppar upp sig men bra rygg, bak och framben. Vägrar aldrig, älskar att hoppa. Aja, helt crazy ska den vara :D
Hur klipper du din häst? Helklipper, lämnar benen.

KRYSSA I
Tävlat klubbtävling [X]
Tävlat lokalt [ ]
Tävlat regionalt [ ]
Tävlat nationellt [ ]
Tävlat internationellt [ ]
Vart med i tidningen för att du vunnit en tävling [ ]
Har ramlat av på en tävling [ ]
Har hästintresserade föräldrar [x] sisådär, en av dom ifl.
Har åkt mer än 3 timmar till en tävling [ ]
Har besökt Strömsholm [ ]
Har besökt Flyinge [ ]
Har besökt Tullstorp [ ]
Har tolkat efter en häst [x]
Har badat med en häst [x]
Har hoppat fälttävlans hinder [ beror på vad som räknas]
Har ridit islandshäst [x]
Har kört en riktig travhäst [ ]
Svarat ärligt på alla frågorna i detta test [nej ja ljög? haha men självklart ]

Fredagens pass

Red ju som sagt i ridhuset igår, det var dessutom första gången han var där. Han blev lite uppspelt i början av speglarna, väggarna och en bokstav :-) Haha, helt ärligt var det bokstaven som skrämde honom mest.
Efter en 10 minuter kanske blev han jätte fin, han gick i form stundtals i både traven och skritten. Jag galopperade ju som sagt och han skötte sig jätte fint. Det var lite jobbigt tyckte han men han tyckte det var roligt för han tände till efteråt och ville inte trava lugnt ;) Det kändes i alla fall riktigt bra igår :) Haha, jag har lärt honom pussas också! Lägger in en film sedan :)

Dagens pass

Ska iväg och rida i ridhuset ikväll, berättar mer om hur det går sedan. Tänkte försöka lägga in lite galopp idag endå, får se hur jag gör :)

Anledningen till att Sacke måste ridas i alla gångarter tills måndag.

Nu kan ni kanske gissa ? Sacke ska skos om på måndag och han brukar inte uppskatta det så speciellt, så för att försöka få honom lite lugnare behöver han bli riden ganska hårt innan.


Dagens pass

Red på banan idag som sagt, Sacke var väldigt varierad idag. Vissa stunder var han helt underbar och vissa lite mindre underbar.

Framridning: Började med att skritta honom på långa tyglar längre än vanligt, just för att få honom avslappnad och lugn. Jobbade mycket med att få honom uppmärksam. Mycket halter, ryggningar,volter, fram/bakdels vändningar och skänkelvikningar. Gick även att trava idag och han blev glad :) Red på 8 volt mycket och han blev jätte fin alltså, riktigt avslappnad och gick i den formen han ska gå i nu, väldigt låg alltså! Sen några gånger vid framdelsvändningarna så började han ställa sig på bakbenen, dock bara 3 gånger och 2 av dom var inte på någon speciell höjd :)

Han är i alla fall underbar min lilla buse! <3:)

Nu skriver jag igen,

Haha, bra att jag uppdaterar så aktivt (y) Nä men jag har helt enkelt inte haft någon lust, allt har kännts så tråkigt. Men nu ska jag snart ut till Sackebus, rida lite i padocken. Vägrar rida ut i det här mörkret. Lär bara bli skritt idag igen, ska försöka lägga in lite trav beroende på hur han reagerar på underlaget. Vill igentligen bara skritta när det är så här hårt men jag måste få igång honom. Får hoppas han inte tycker det är obehagligt, för då måste jag strunta i det och jag måste börja galoppera på lördag igen. Igenltigen skulle det vara bäst om han blev galopperad imorn också men det känns för tidigt. Anledningen till att jag vill ha honom galopperad är att  han måste vara riden i alla gångarter tills på måndag. Berättar varför sedan, orkar inte gå in på det nu då det för lång tid att berätta om.

Nu ska jag dra i alla fall, hoppas han sköter sig fint idag :) Ha det bra nu, uppdaterar mer sedan!

Var han inte urgullig? :')

sorry för uppdateringen

Har helt enkelt inte orkat uppdatera något, orkar nog inte skriva något mer idag heller. Imorgon ska jag ta tag i det hela igen, fixa designen å allt. Men så fort jag laddar upp headern blir allt oreda igen, svin jobbigt. Måste kika lite vad jag gör för fel:p

RSS 2.0